talentontwikkeling

Als leider heb je maar een doel: jouw mensen ondersteunen om het beste uit zichzelf te halen. Het verschilt wat daarvoor nodig is. Begin met kijken naar de mensen in de organisatie en daarbuiten: wat is er hier nodig? Leg je blik bij de kansen en de mogelijkheden.

  • Welke ontwikkeling kan en wil iemand doormaken?
  • Welke talenten kunnen worden gebruikt? 
  • Hoe kan de samenwerking worden verbeterd?
  • Hoe zorgt de groep ervoor dat ze zelf aan het stuur zitten? 

Tijdelijk leiderschap is erop gericht om de organisatie of het organisatieonderdeel te versterken. Soms komt de groep na een roerige tijd weer tot rust. Soms is tijdelijk leiderschap nodig om na een rustige tijd weer in beweging te komen. 

Zelfsturing

Veel teams kunnen leren van de principes van zelfsturing. Want de meeste mensen past het om veel verantwoordelijkheid te dragen. Zelfsturing gaat vaak mis. Dan is er geen verantwoordelijkheid, maar zijn taakjes gedelegeerd. Begeleiding van teams met hun zoektocht naar passende zelfsturing, vraagt om een blik op kwaliteiten, op professionele feedback en soms om wat recalcitrant gedrag. 

Wat doet Hetteke?

Met 15 jaar ervaring als leidinggevende, krijg ik op een natuurlijke wijze de leiding. Ik ben altijd gericht op het versterken van de positie van alle medewerkers van een organisatie (inclusief de leiders). Mijn doel is mensen met plezier hun werk goed te laten doen. Daarvoor heb ik een uitgebreide gereedschapskist met technieken, zoals mediation, coaching, teamcoaching en systemisch werken. Bovendien ervaren mensen mij als een warme persoonlijkheid waardoor ze zich in vertrouwen willen ontwikkelen. Kennismaken om te kijken wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Bel me: 06 239 687 22.