Verlangen

Veel leiders die lang indruk maken (Ghandi, Mandela, King), hadden een idee, een verlangen naar een betere wereld. Die passie konden ze op anderen overbrengen, soms zelfs tien generaties lang. De 'eros' van Christus, van Mohammed, van Boeddha inspireren als honderden, duizenden jaren mensen om goed te doen. En ze riepen afschuw en haat op, want wie zo'n passie heeft, roept ook tegenbewegingen op. Zo'n groot verlangen zie je bij ambachtelijke vakmanlui en bij innovatoren terug. 

Vakmanschap

Vakmanschap is het verlangen om je vak tot in de puntjes te beheersen. Een prachtige vorm van liefde. Gelukkig krijgt deze vorm steeds meer aandacht. Ambachtelijkheid wordt alom geprezen. Marketeers maken hier dankbaar gebruik van, of dat nu terecht is of niet, door hun producten als ambachtelijk aan te prijzen. En wij, consumenten, vallen er massaal voor. Want ambachtelijk betekent dat het met liefde is gemaakt. 

Vakmanschap brengt mensen bij elkaar. Twee imkers die met vakkennis imkeren, en beide verlangen naar zo gezond mogelijke volken bijen, hebben niet alleen liefde voor die volken, maar ook liefde voor elkaar. Dat zie je als ze met elkaar over bijen, moertjes en propolis staan te praten.  Hetzelfde geldt voor een timmerman, of een schilder, of een wetenschapper: mensen die dol zijn op hun vak, stromen over van liefde. Vakmanschap verbroedert, ongeacht verschillen in (culturele) achtergrond, woonplaats, geld etc. 

Innovatie

In een zakelijke omgeving zijn ideeën over ontwikkeling, over hoe de wereld kan verbeteren een belangrijke drijfveer van veel mensen. Innovatie wordt gedreven vanuit het verlangen om te verbeteren. De eros van innovators op welk gebied dan ook is boeiend en bindend. En het levert ook strijd op: de ontdekker van een nieuw product, is niet per se degene die het product ook produceerbaar maakt. Dat kan goed de passie van een ander zijn. De kunst is dus om mensen met aanvullende passies op elkaar aan te sluiten, zodat ze gebruik maken van elkaars talenten, zonder af te pakken of over te nemen