Back to All Events

Open avond (systeem)opstellingen

  • Borchuus Kerkplein 3 Varsseveld The Netherlands (map)

Een eigen antwoord op je vragen

Soms zit je met vragen. Vragen die zich niet zo makkelijk laten beantwoorden. Hoe zorg ik ervoor dat anderen niet over mijn grens gaan? Zal ik op zoek gaan naar ander werk? Blijf ik bij mijn huidige partner? 
Vaak zijn er vrienden en familieleden die je adviseren bij de beantwoording. Bij hun adviezen houden ze rekening met hoe ze je kennen. Dan accepteren ze je patronen, terwijl deze misschien een echt antwoord in de weg staan. Misschien wil je juist eens kijken wat er achter die patronen zit? Daar vind je namelijk je èigen antwoord op die vragen. 
Systeemopstellingen helpen je om dat antwoord te vinden. In een opstelling kijk je op een andere manier naar je vraag. Verschillende mensen representeren onderdelen van jouw kwestie. Daardoor kun jij als toeschouwer zien wat er speelt. Soms blijkt dat ervaringen uit je verleden, of familiepatronen meespelen in je leven. 
Op deze manier vind je je eigen antwoord op de vragen die je hebt. Dit kan zijn als representant in een opstelling. Maar ook als je meekijkt met de opstelling van een ander, ontdek je eigen patronen. Je krijgt zo informatie over hoe jij je eigen raadsels kunt oplossen. 
Een voorbeeldsituatie:Een jonge man twijfelt tussen de hem aangeboden baan in loondienst en het verder uitbouwen van zijn risicovolle bedrijf. Er spelen allerlei dingen mee in deze beslissing: het onderhouden van zijn gezin, zijn ervaringen met ondernemerschap en zijn behoefte om nieuwe zaken aan te pakken.In de opstelling onderzoeken we zijn keuze en voegen daar een onbekend alternatief aan toe. Ook maken we helder dat er nog een keuze is: niets doen. In de opstelling wordt de jonge man erg blij van het onbekende alternatief. En hij ontdekt onmiddellijk bij zichzelf wat dit alternatief is. Met deze ervaringen uit de opstelling, maakt hij een dag later zijn keuze.

Op donderdag 16 februari kun je ervaren hoe het is om op deze verfrissende manier je vragen te beantwoorden. Hetteke Videler organiseert dan een avond voor opstellingen in het Borchuus, Varsseveld. Met maximaal 12 mensen nemen we een of twee individuele vragen onder de loep. Daarnaast doet iedereen in kleine groepjes een eigen opstelling. 

Hetteke werkt al jaren systemisch binnen organisaties in ontwikkeling. Ze past dit ook toe bij coachingstrajecten van teams. Hetteke wil graag deze manier van werken beschikbaar maken voor allerlei mensen met kleine en grote vragen. 

We beginnen om 19.30 uur en we zijn uiterlijk 22.00 uur klaar. Weet je al dat je een vraag hebt die we samen gaan bekijken, laat dat dan vooraf weten. 

Deelname kost € 20,00, contant te betalen op 16 februari. Schrijf je in door te mailen naar hetteke@in-vuur-en-vlam.nl, of door te bellen naar 06 239 687 22.

Later Event: May 18
Open avond systeemopstelling